maanantai 10. tammikuuta 2022

Reppukansa tammikuu 2022

 Pakilan ala-aste

www.pakia.edu.hel.fi                                      11.1.2022

Hyvää alkanutta vuotta kaikkiin koteihin!

Uusi lukukausi on saatu käyntiin. Korona vaikuttaa edelleenkin varsin monin eri tavoin niin lasten kuin aikuistenkin elämään. Viime viikon puolivälistä saakka olemme saaneet seurata median välityksellä varsin vilkasta valtakunnallista keskustelua mm. koulujen lähi- ja etäopetukseen liittyen. Helsinkiläiset koulut ovat saaneet ohjeita opetuksen järjestämiseen liittyen ja lisää varmastikin on tulossa. Yksi konkreettinen muutos on 3.-5. –luokkalaisten maskien käyttö.

Turvallinen ja terveellinen kouluarki meille tärkeä asia ja torjumme koronaa kaikin voitavin tavoin.

Koronaan liittyen konkreettinen ongelma koulun näkökulmasta on täysin oireettomat sairaustapaukset ja koronatestaus, joka on kovin ruuhkaantunut. Jos testiajan saa vasta viikon päähän, niin se arvatenkin aiheuttaa ongelmia niin kotona kuin koulussakin.

Paljon on kysymyksiä, joihin odotamme vastauksia. Tuleekohan kouluille ns. kotitestejä oppilaille jaettavaksi? Lyheneekö sairastuneen karanteeniaika? Milloin koko luokka asetetaan karanteeniin?

Jos ja kun saamme lisää tietoa, niin tiedotamme koteja Wilman välityksellä.

Uusi lukukausi alkaa talvisena. Vuoden vaihteessa saimme vähän lunta ja pakkastakin tänne etelään. Tavoitteena onkin nyt ulkoliikuntatunnit: hiihto ja luistelu. Opettajat tiedottavat liikuntatunneista tarkemmin. Toivottavasti kaikilla oppilailla on sopivat luistimet ja hiihtovälineet käyttövalmiina tai lainattavissa.

Vaikka korona rajoittaa lähes kaikkea vapaa-ajan harrastustoimintaa, niin ulkoilu kaikissa muodoissaan on mitä mainioin tapa viettää myös vapaa-aikaa. 

Osa luokanopettajista piti ns. kolmikantakeskustelut oppilaan ja huoltajan kanssa ennen joulua ja osa opettajista aloittaa ko. keskustelut nyt tammikuussa. Näissä keskusteluissa on keskeisenä tavoitteena tehdä näkyväksi oppilaan osaamista, edistymistä, vahvuuksia ja kehittämistavoitteita. Jokainen oppilas tarvitsee niin koulussa kuin kotonakin aikuisen kannustusta, kehua ja kiitosta oppimiseen ja elämän taitoihin liittyvissä asioissa. Yksilöllisen tuen ja avun tarve vaihtelee oppiaineen ja tilanteen mukaan. Koulu ja koti yhdessä muodostavat ala-asteikäisen oppilaan tukiverkon ja siksipä toimiva ja joustava yhteistyö onkin merkityksellistä.

Hyvä lukutaito on avain monien uusien asioiden oppimiseen! Koululäksyjen lisäksi päivittäinen kaunokirjallisuuden lukeminen onkin siis enemmän kuin tärkeää.

Löytövaatekorit pursuavat jälleen. Sovittehan kotona, että kaikki vaatekappaleet palautuvat koulupäivän jälkeen oppilaan mukana kotiin. On tärkeää, että jokainen oppilas oppii huolehtimaan omista varusteistaan ja välineistään.

Koulutulokkaiden ilmoittautuminen kouluun on käynnistynyt. Sähköinen ilmoittautuminen on avoinna 5.-30.1.2022. 

Koulutulokkaiden huoltajille järjestetään Teams –info tiistaina 11.1.2022 klo 18. Linkki löytyy kotisivuiltamme.

Hiihtoloma on viikolla 8 (21.-25.2.2022).

Iltapäiväkerhojen haluaika on 21.3.-22.4.2022.


Yhteistyöterveisin Pakilan ala-asteen aikuiset


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.