keskiviikko 1. joulukuuta 2021

Reppukansa Joulukuu

Pakilan ala-aste

www.pakia.edu.hel.fi                                1.12.2021

Joulukuinen tervehdys kaikkiin koteihin!

Syyslukukausi lähestyy loppuaan. Korona on vaihtelevasti leimannut tämän syyslukukauden kouluarkea. Syksyn aikana lievempien ohjeiden turvin luokat ovat jossain määrin voineet liikkua koulun ulkopuolella enemmän kuin viime lukuvuoden aikana jne. Nyt korona –tilanne on taas selkeästi huonontunut ja rajoituksia on tullut sen myötä taas lisää kouluarkeen. 

Loppuvuoteen suunnitellut koko koulun yhteiset juhlat: itsenäisyyspäivä-, Lucia – ja joulujuhla liikuntasalissa joudutaan perumaan. 

Joulujuhlat siirtyvät salista luokkiin, joissa mm. katsotaan juhlavuorossa olevien luokkien ohjelma –tallenne.

500 oppilaan turvallisen ja tavoitteellisen koulutyön yhdistäminen on arvatenkin koko koulun väelle iso työ ja haaste joka päivä. Osa oppilaista on joutunut olemaan karanteenissa ja sen myötä etäopetuksessa syksyn aikana. Lisäksi koko ajan on oppilaita ns. omaehtoisessa karanteenissa, johon huoltajan tulee anoa opettajalta poissaololupa. Tällöin huoltajat vastaavat oppilaan opetuksesta.

Opettajat pyrkivät parhaansa mukaan huolehtimaan jokaisen oppilaan onnistuneesta koulunkäynnistä. 

Kiitos kaikille kodeille joustavasta yhteistyöstä ja lapsen koulutyön tukemisesta näissä erityistilanteissa ja ihan perusarjessakin. Ala-asteen oppilaat hyötyvät huoltajien aktiivisesta koulutyön seuraamisesta ja auttamisesta sekä läksyjen valvomisesta ja kokeisiin valmistautumisessa.

Koulumatkat puhuttavat joka päivä. Iso osa oppilaista kulkee koulumatkat pyörällä. Iso ongelma on liian kova vauhti, liikennesääntöjen rikkominen sekä valottomat pyörät. Lähitienoon asukkailta tulee huoliviestejä liikennesääntöjen piittaamattomuudesta ja koulun naapureilta yhteydenottoja oppilaista, jotka oikaisevat yksityispihojen poikki jne.

Puhuttehan kotona turvallisesta liikennekulttuurista niin jalankulkijan kuin pyöräilijänkin näkökulmasta. Heijastimien käyttö lisää näkyvyyttä liikenteessä 

Useilla luokilla on jo ollut keskustelutuokioita joko koululla tai Teamsissa opettajan, oppilaan ja huoltajien kanssa. Keskustelut jatkuvat kevätlukukauden alkupuolelle saakka. Ko. keskustelut ovat tärkeä kodin ja koulun yhteistyömuoto. Opettajat käyttävät paljon aikaa tavatessaan jokaisen perheen. Tavoitteena on antaa oppilaalle ja huoltajille palautetta koulutyön sujumisesta, oppilaan vahvuuksista ja onnistumisista sekä pohtia yhdessä tavoitteita jatkon suhteen.

Joulukuu on alkanut ja kouluviikkoja on jäljellä vielä kolme.

Itsenäistä 104 –vuotiasta Suomea juhlistamme perjantaina korona –tilanteen vuoksi luokissa.


Viimeisen kouluviikon aikatauluja: 

Maanantaina ja tiistaina kaikilla oppilailla on koulua klo 8.15-12.15.

Keskiviikkona 22.12. on oppilaiden JOULUJUHLAT omassa luokassa alkavat klo 9 päättyvät n. klo 11.

Kaikissa luokissa katsotaan tämän vuoden joulujuhla -esitykset tallenteena. Juhlan kunniaksi nautimme yhdessä myös joulupuuroa.

Koronan vuoksi emme voi kutsua teitä huoltajia juhlimaan kanssamme. Harmillista!


Kevätlukukausi alkaa maanantaina 10. tammikuuta 2022 lukujärjestyksen mukaan.

Lämmin kiitos kaikille kodeille hyvästä ja aktiivisesta yhteistyöstä syyslukukauden aikana 


Yhteistyöterveisin Pakilan ala-asteen aikuiset


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.